Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

4/6/14

Bedak Arab Kokuryu Murah!!


Assalammualaikum and hola uolls!!. Wah-wah.. Lamanya yan tak update entri (padahal baru update 2 hari lepas kot T_T)
Okay-okay.. Enouh monologue sendiri tu.. Hari ni yan nak review tentang Bedak Arab Kokuryu.. Apa Bedak Arab Kokury tu? Okay, bedak arab ni bedak compact yang originally berasal drpd Filipina.. Tapi dipasarkan ke Arab.. Sebab tu ia dipanggil sebagai bedak arab.. Bedak arab ni sangat bagus tau (sebab yan guna) kalau tak, takkanlah blogger femes Emas Putih nak beli dengan yan,kan? Hehe.. Malu lak bila cakap sebab yan ni blogger cikai-cikai je uolls.. Okay, kalau uolls tak percaya, uolls boleh tanya dekat Emas Putih a.k.a Uzu sendiri.. Masuk ni da dua kali Uzu jd customer yan even order barang lain-lain pown.. But yet still an honour for me... Hehe..Okay, enough chattering.. Ni gambar bedak arab kokuryu tu..


Antara kelebihan bedak ARAB Kokuryu :
* 3 in 1 (bedak+foundation+mosturizer) - tak perlu pakai fundation + mosturizer
* Tak menghitam dan menggelapkan kulit bila dipakai..
* Covers kesan cela dimuka
* Ikut aliran darah
* Semakin berpeluh,kulit jadi semakin cantik
* Bedak tak mudah cair dibawah terik matahari
* Muka nampak natural (ala-ala natural beauty gitu)
* Tidak melekap pada tisu,bedak terus meresap masuk ke dalam kulit
* Tahan selama 8 jam. Suci dan halal serta boleh dibawa untuk solat
* PLUS, ada UV protection



Bedak arab ni didatangkan dengan SPONGE Kokuryu yang sangat bagus.. Sponge ni mampu meresap air dan boleh dicuci.. Macam mana nak guna bedak Arab ni? 

1) Basahkan sponge (ini terpulang pd uolls)
2) Dampen sponge dekat bedak Arab uolls..
3) Gunakan jari telunjuk (ikut mana senang), letakkan ditengah-tengah sponge dan sapukan sponge secara rata keseluruh bedak..
3) Kemudian sapukan keseluruh wajah bermula dari dahi,sekeliling mata,hidung,pipi dan dagu..
4) Lastly, gunakan bahagian sponge yang bersih dan ratakan bedak serta blend kan bedak yang ada dimuka supaya sapuan bedak tadi menjadi rata dan sekata..

Okay, banyak barang ORIGINAL yang dibuat mesti ada yang ciplak a.k.a yang tak original,kan? Okay, bedak arab ni pown ada yang ciplak tau.. Jangan tak percaya pulak.. ha, macam mana nak tahu bedak arab tu original atau pun tak? 

PERBEZAAN BEDAK ARAB ORIGINAL DAN TIRUAN : 

** Warna bekas produk TIRUAN yang lebih cerah berbanding produk ASLI..
** Terdapat code CN-+++ dibahagian bawah kotak Bedak Arab yang PALSU
** 


** Ketebalan dan berat - Bedak Arab PALSU lebih nipis berbanding Bedak Arab ASLI


**Stiker tulisan Arab (Ini yang customer selalu keliru)
| Bedak Arab yang tak ada stiker tulisan Arab tak semestinya tak ORIGINAL.. Kadang ada sesetengah packaging bedak Arab ORIGINAL, takde stiker tulisan Arab ni.. (p/s: Bedak Arab ni berasal drpd FILIPINA dan menggunakan teknologi Jepun)

** Tulisan emas - Produk tiruan tulisan emasnya tak timbul berbanding produk ORIGINAL yang tulisannya timbul..


** Pemakaian : 
- TIRUAN : Kena pakai banyak untuk menyerlah
ORIGINAL : Sapu sikit je dah terserlah..

** Bau :
- TIRUAN : Bau tak kuat
ORIGINAL : bukak kotak bau dah semerbak

** Tulisan bahagian belakang :
- TIRUAN : embossed (timbul) dan tak kemas
ORIGINAL : Embossed (timbul), kemas dan teratur

Harga bedak Arab ni? Hanya RM35 je uolls.. Harga tak termasuk pos tau.. Kenapa murah? Sebab supplier yang kte dapat pown bagi murah sebab direct dr kilang..

wassap 0102857003 untuk pertanyaan..

4 comments:

Nur Madihah said...

saya tengok ramai yg suka bedak ni. Saya pakai mistine ss powder je.. Hehehe, bedka ni ta timbulkan jerawat :)
http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/testimoni-bb-baby-cream-from-korean.html

Azyan Ramle said...

@Nur Madihah betul tu yunk..bedak ni memang bagus tau klo nk dibandingkan dgn bedak yang ada dekat luar tu..alhamdulillah memang okay sgt.. ^_^

Iola said...

saya pun pengguna bedak ni juga. daebak !

Azyan Ramle said...

@Iola
yeke yunk?hehe..lepas ni boleh try beli dgn yan pulak.. ^_^