Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

12/30/13

First contest by coolpixxxx


What people need in life?

Assalammualaikum.. Huhu..okay,contest kali ni mencabar jiwa dan raga yan sebab nak kena fikirkan 10 things people need in life.. Okay dik,I'll answer it from the bottom of my heart okay..

1) God (which is Allah for me ofcos)
2) Nabi dan Rasul
3) My parents
4) My family
5) My career
6) Education
7) Religion (Agama)
8) Car
9) Money (sebab harga barang naik tahun depan) ^_^
10) Cinta <3 b="">


"Pencarian Bloglist Bulan Februari/Mac 2014."



NewGiveaway By Sh.Amarina and Amila



JOM TERJAH : BEST SEO CONTEST FOR THIS YEAR! ==► CONTEST SEO ERIDY

GA ini bermula pada 27 Dec 2013 - 27 Jan 2014 dan tamat tepat jam 12 malam pada 27 Jan 2014. Pemenang akan diumumkan pada 30 Jan 2014. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 50 peserta. Hadiah menarik menanti anda semua !! Jom join semua :)
Mencari 33 pemenang bertuah
Tulis entri ringkas tentang Kpoplicious Online Shop dan D'Orchidcharm Shoppe 

Kpoplicious Online Shop menjual pelbagai jenis barangan Korea..!! Sangat sesuai untuk dikunjungi oleh semua lapisan masyarakat.. Harga juga mampu milik oleh semua lapisan umur.. Jangan risau kerana kualiti barangan di Kpoplicious Online Shop adalah tiptop dan dijamin berkualiti tinggi..
Bagi D'Orchidcharm Shoppe pula, yan suka sangat-sangat da memang sesuai dengan umur yan dan yan yang gemarkan benda yang mudah.. Barangannya juga sangat mudah digunakan dan menarik hati ramai pembeli.. So,jangan lupa untuk mengunjungi D'Orchidcharm Shoppe ^_^

Segmen Aktifkan Azam Baru Tahun 2014 by Yumida Huda


Assalammualaikum..
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Sempena menyambut kedatangan tahun baru, segmen khas ni dibuat untuk penyenaraian azam baru anda tahun 2014 ini. Moga dengan adanya azam baru, segala apa yang dirancangkan, tercapai matlamat. Teringin jugak nak tahu azam baru anda semua. So, jom kita meriahkan segmen ni.

HADIAH:
2 pemenang akan menerima hadiah novel

Senarai azam baru anda sempena tahun 2014:
- Habiskan DIPLOMA dan Grad sambil banggakan ayah dan ibu
- Cari kerja dan kumpul duit kahwin
- Buat majlis tunang dengan incik cinta hati

TAMAT: 31 JANUARI 2014

Senarai Peserta


Assalammualaikum.. Terima kasih kepada semua yang sudi join.. Di sini yan telah senaraikan url kesemua peserta setakat ini.. So,sila periksa link url anda.. (Tekan Ctrl + F dan taip url anda)
Jika link anda tiada atau terdouble, sila komen di entry INI SAHAJA..! TQ

1. http://sitiaisyahjapanie.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

2. http://www.mialiana.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

3. http://fiqahhamed.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

4. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

5. http://aryssanajwa.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

6. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

7. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

8. http://allgiveawayandcontest.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-ayyan-raihana.html

9. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

10. http://havinue.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

11. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

12. http://www.aimisyahirah.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

13. http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

14. http://www.aienhermionie.com/2014/01/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html *** 

15. http://miraclesonyou.blogspot.com/2014/01/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

16. http://fionaellallynx.blogspot.com/2014/01/pencarian-bloglist-by-azyan-raihana.html

17. Anda SETERUSNYA.!

12/28/13

Sedih..Aku sedar aku bukan blogger FEMES..!!!



Assalammualaikum

Hai semua..huhu.. Ntah kenapa sejak dua-menjak ni cepatnyelah terasa hati mak jah ni.. Yela, bukannya apa.. Aku sedar yang aku ni bukanlah blogger yang hebat-hebat and selalu nak update entry sebab aku bukannya tiap masa ada idea nak update,iyedok? Besides dgn keadaan aku yang masih lagi belajar lagi-lagi pada last sem ni membuatkan aku menjadi semakin bz dgn hidup aku,dengan bisnes aku,dengan nak fikir nak kumpul duit utk kahwin celah bedah mana.. Tapi,aku tak jadikan tu alasan untuk aku STOP berblog ni.. Selama 5 tahun aku berblog ni,banyak kisah suka duka aku tulis dekat dalam ni cuma sejak 2-3 tahun ni je baru aku berjinak-jinak nak bagi orang baca blog aku,kenal aku sebagaimana diri aku..

Tapi,bukan ni yang aku nak ceritakan.. Tetibe aku terfikir nak undurkan diri dari dunia blog ni.. Sebab apa? Sebab aku semacam agak 'touching' dengan para blogger lain.. *maaf jika aku bercakap* Yela, mungkin aku ni blogger cikai-cikai je yang tak berapa nak aktif dalam dunia blog ni macam dua (2) pupu aku yang juga seorang blogger femes *aku taknak nyatakan siapa*.. Mana taknya.. Yela, aku anjurkan GA macam blogger lain jugak tapi cuma seorang je yang interested nak join GA aku..Bukannya aku tak offer hadiah ke ape.. Aku anjurkan GA ni pun sebab aku nak korang baca penulisan adik aku.. Sebab adik aku tu, she's a good writer but no one ever notice her.. So, aku fikirkan bila aku anjurkan GA ni,korang bolehlah baca dan atleast hargai *maybe* karya adik aku tu.. 

Mungkin korang akan cakap aku yang over sensitive sebab takde orang yang nak join GA aku but YES! now im over sensitive.. Besides, dekat fan[age dan blog aku memang ramai yang follow dan like tapi itu pun sebab aku jadi sponser untuk blogger femes.. Now, I can see kenapa sesetengah blogger yang undur diri dari dunia blogging ni.. Seriusly aku ckp, aku blogging bukan untuk femes but aku blogging just for me too express the way i am.. 

Tapi takpelah kan.. Itu semua hak korang memasing.. So, have a nice day uolls..

p/s : Jika pada 29.12 still takde yang join lagi, automatically GA akan terbatal..maaf pada yang join tu.. ^_^
Maybe next time if ada rezeki.. Apapun aku tetap syg blogging world..

12/27/13

Paranormal Aktiviti Part #1


Selamat pagi semua! Ha,mcm yang yan janji dekat page yan tadi akhirnya yan pun melepaskan entri ini bagi tatapan semua.. Hehe.. Okay, mood nak story mory ni pun datang dengan tiba-tibanya petang tadi masa hangout dengan adik-adik yan.. 

Okay, masa sekolah dulu dari Form 1 sampailah Form 3, yan sekolah biasa dekat Sekolah Menengah ****** ****.. Masa time tu memang yan aktif sangat, dengan bola baling, pengawas, Kadet Remaja Sekolah (KRS) dan banyaklah aktiviti2 luar.. Semuanya kalau boleh memang yan join pun termasuk camping samada dekat sekolah atau pun dalam hutan.. Yan minat camping ni start dari sekolah rendah lagi sebenarnya.. Okay, nak dipendekkan cerita, dulu kalau suruh yan jungle tracking sorang-sorang dalam hutan pun yan berani tau.. Tapi sejak kejadian tu, hanya Allah je yang tahu macam mana yan jadi seorang yang lemah semangat..

Masa yan Form 4, yan masuk Sekolah Teknik ***** ***** dekat Perak.. Bermula daripada situlah yan jadi seorang yang sangat cepat lemah semangat.. 

Alkisahnya bermula semasa yan Form 4.. Semuanya bermula dengan pergaduhan yan dengan ex-roomate (yang yan sangat rapat) akibat daripada salahfaham yang yan sendiri pun tak tahu puncanya.. Then, after 'that fight', malam tu kitorang pergi preplah macam biasa.. By that time, I know that certain people tak suka yan sebab pada semua yan ni jahat.. But its okay with me lah kan.. Okay, masa prep tu something had happen to me and yan would never thought about it.. Siapa sangka, budak yang kononnya berani macam yan ni boleh kena HISTERIA??!! Oh man,seriously yan takkan lupa..Its starts bila yan pergi jenguk kawan yan tu dekat kelas lain and suddenly yan mengamuk.. Around that yan tak ingat sangat apa yang jadi tapi apa yang pastinya yan nak terjun bangunan sekolah 4 tingkat tu! Oh my! Nasib kawan-kawan yan ada dekat situ but I dont certainly remembered lah.. Yang yan ingat, yan memang ada nampak 1 rumah yang cantik warna putih pastu ada 1 path away dihiasi dengan bunga..Cantik sangat rumah tu and ada seorang perempuan cantik melambai panggil yan balik.. *ish,goosebumps pulak masa taip cerita ni*

Yan asyik cakap nak balik je padahal rumah yan dekat KL..So,how come lah,kn? Then yan tak berapa ingat apa yang jadi and yang yan sedar, kawan yan, Ida pimpin yan balik dorm lepas habis prep dan badan yan sangat lemah.. Hanya Allah je yang tahu macam mana yan rasa masa tu.. Tapi alhamdulillah takada apap-apa yang jadi masa tu dan yan sangat berterima kasih dekat kawan-kawan yan.. 

Huh,penat bercerita.. Ni baru part #1 kisah yan and ini baru permulaan je.. Nanti yan sambung kisah untuk part #2 yea.. Tungguuuuuu..

12/25/13

1ST GIVE AWAY BY PINGJE.ORG




Assalammualaikum semua.. Hari yang dinanti-nantikan semua telah pun tiba dimana buat julung kalinya pingje.org telah menganjurkan 1st GA sempena setahun kelahiran pingje.org.. Banyak hadiah wang tunai dan yang pentingnya hadiah bracelet yang yan sendiri SPONSER!! Nak tengok bracelet tu cmne? Ha,ape kata korang klik banner tu untuk tahu.. Hehe..So, jom join!

#p/s: sape yang nak yan sponser, sponsership masih dibuka yea..So,silalah jenguk Fanpage yan atau bgtahu dekat cbox je yea.. ^_^

2.5k Followers Giveaway by Nadratul Syazwana





JOm join GA by Nad ni sebab hadiah utama dy RM50!!!!!! Perghhhh..Sape nak bg buta-buta je duit tu,kan? Ha, ape lagi,jom join.. ^_^ banyak hadiah ohsemm tau..



Segmen : Jom Blogwalking by Deno





Jom blogwalking untuk menang hadiah rm150!! 

KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

#maaf segala kesilapan amat dikesali.. Yan cuai..TQ ^_^

12/23/13

Smurf Shoes Handphone Plug




Assalammualaikum semua.. Okay, hari ni yan nak tunjukkan satu (1) produk baru.. Smurf Shoes Handphone Plug.. Ha,cer tengok..comey,kan? Cmne nak pakainye pulak? Ha,cer tengok pic bawah ni..hehe..serius cute sgt tau..


Ha,cube tengok,comey kan? Cam comey je, cam cute je.. Hehe.. Ha, yan dah ada seorang blogger famous ni, adik comey mojat cerewet dah beli dengan yan.. and adik mojat sgt berpuas hati tau.. So, sape-sape yang berminat nak beli hp plug ni, boleh msg yan dekat page ni >SINI< atau dekat fanpage yan pown boleh jugak.. Pada sape-sape yang ragu-ragu dengan produk yan ni,boleh tany adik mojat psl produk ni.. oh,lupa nak mention, Hp plug ni sesuai untuk Samsung dan iphone.. Harga dy tak mahal pown, RM10 je tak termasuk pos.. Boleh order kalau nak yea..selagi stok masih ada ^_^


12/19/13

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com



Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

12/9/13

❤❤ Macam cantek je, macam comel je.. Seperti Rihanna ❤❤

Hai uolls..Ni aku nak sharing is caring with loving video lagu yang korang sume mesti tahu punya.. Ala, THE WANTED - Like Rihanna tu lah tapi yang ni versi bahasa Malaysia..

Ha, ni keratan drpd vc Megaboys - Seperti Rihanna - 

Megaboys ni, masa mula-mula aku tengok vc ni, aku ingatkan ni band korea *nasib aku tak tutup* haha..okay, tapi bila start je lagu, pergh, Org melayu lah beb! Tapi serius style lagu ni.. Jom support industri malaysia kita sebab diorang ni sangat berbakat.. *Thumbs Up* for u guys for the great job!


❤❤ Dikejar Nombor.! ❤❤





Ha..apa kabo sume? Harapnya sihat-sihatlah mengkome semua..haha.. Okay, dikejar nombor!! Makaih.. Apa ke peli sangat tajuk entri kali ni? Sape yang kena kejar ngan nombor tu? Ha, ni cek nak habaq mai ni.. Ceq lah yang dikejaq nomboq tu.. La, bagaimanakah aku dikejar nombor? Adakah nombor itu berlari-lari anak ditepi pantai atau pun ianya terbang merandu ditasik lalu? ATAU,, berkaki ayam kah nombor itu mengejar aku? Haha..jawapannya.... BUKANLAH WEI!! Hahaha..

Hari ni aku ase aku dikejar nombor 222 je.. La, knp plak aku ckp aku dikejar nombor tu? Ceritanya bermula masa aku makan kat kedai makan dengan encik cinta hati dan kawan dy.. Mcm biasalah,bila mkn tengah hari, dah amek nasi and lauk, aku pun mendudukkan diri aku dekat meja mkn bersama-sama cinta hati dan kawannya *ehemm,,kawannya dah berpunya..sori girls!* hehe.. Then, dtglh sorang akk ni nak kire mkn ktorg dan lps dikira dan dy bg jumlah bayaran tu, aku tngok rege dy, RM22.20
Ha, nampak kat situ kan? So, aku ckplh dekat cinta hati yang nombor tu cantek so buatkan aku teringat-ingat sampai sekarang.. So, secara kebetulannya, disaat aku mengonlinekan diri aku kepada fanpage aku, aku tengok LIKE aku makin bertambah (alhamdulillah) dan nombor yang keluar is 222.. Im just like, WOW! Seriously its amazing! KEBETULAN sungguh bila aku tengok cmtu..Tp aku nak pesan kat sini, jgn plak korang percaya benda karut-marut ni sume.. Yang aku post ni just kebetulan.. Wallahuallam.. ^_^

12/6/13

Contest Blog TERcute by Sharina




Assalamualaikum
Psttt~ Blog Opzzpinky mengajak anda untuk join CONTEST BLOG TERCUTE dengan syarat mudah (Like Fan Page Sponsor SAHAJA), pelbagai hadiah seperti Topup, Duit Cash, Shawl, Keychain, Vcoa, CD, Bookmark, Baju, Mask, Dompet, Inner Bawal, Brooch menanti anda..wahhh !!
6 Dis - 27 Dis 2013

Sebanyak 40++ hadiah untuk dimenangi..mari cuba nasib :)
<klik>
Pemilihan Pemenang berdasarkan Blog Tercute dari like terbanyak di fan page Blog Opzzpinky dan dari sha, Random dan top referrel..
Contest ini dianjurkan oleh Blog Opzzpinky dan disponsor oleh EymasuArol Mubin, Sweetie Cool, Siti AfipahAswa LeylaMira AmirahIma SalsuzaimaAqilah Azmy, Fatin DianaSuzlin Azreena, Rubiey Scarf, Adda Sa'ada, Eca Dwinky, Girang Batisah, Nabila Medan, Alina AyuDiyana Boutique  dan Jual Beli Crocheted


Disini yan sertakan gambar-gambar yang dikehendaki tu ^_^

*Header*

*Body*

*Sidebar*



12/5/13

❤❤ Jom Belajar Nama-Nama ALLAH ❤❤


Dan hai semua.. Dulu zaman sekolah rendah agama, tiap-tiap hari Jumaat mesti ada perhimpunan pagi.. Pastu mesti kena nyanyi lagu ama'ul Husna atau dikenali sebagai nama-nama Allah.. Dulu time aku belajar nama-nama Allah ni, guna buku sekolah agama je lah sebab dekat kulit belakang buku tulis ada asmaul husna.. Bagi yang tak tahu asmaul husna tu, jom kita baca keratan kat bawah ni sambil menghayati lagu asmaul husna versi terbaru daripada Mawi ni..





Jom belajar sama-sama yea.. 

#Sharing is loving..
ISLAM itu INDAH, bukan..




12/4/13

"GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG"


Ha.. Jom join GA dr TengkuButang ni.. Ni GA sempena setahun blog TengkuButang.. GA ni start 1 November 2013 jam 11.00 pagi sampai 20 Disember 2013 jam 11.59 malam.. 

*Tekan banner untuk join*

Sume blogger dijemput join termasuk para sponser.. Ha, hadiah dia sumenye ohsem-ohsem tau..so, rugi kalau tak jon.. Ha, apa lagi..jo mengjoin kan diri anda tu!!.heee


♥♥ Barang impian dah dapat!!!! ♥♥


Hola uolls.. Sorilah lambat update.. Benda ni aku dapat semalam lagi tapi baru dapat nak update hari ni..huhu.. Alhamdulillah.. Akhirnya salah satu barang daripada wishlist aku tuh, aku dah dapat.. Amenda tu? Ha...Ni dia, Samsung Galaxy S4 (GT-I9500)..Huhu.. 


*ni tangkap gambar pakai S4 tau*

Ha, ni kotak dia.. Macam cantek je.. Macam kayu je..haha.. Style tau kotak dy..


So, kesimpulannya aku kumpul duit sendiri walaupun aku belajar lagi.. Aku tak minx duit orang pown..huuu.. So, marilah menabung kawan-kawan..

Aim lepas ni sambung menabung tuk duit kahwin plak.. ^_^

♥♥ Erma Fatima bayar saman pakai syiling 5 sen? ♥♥


Hai uolls..Ha, ni ceq nak habaq mai ni.. Ingat lagi dak dengan kes Rebecca Nur Al-Islam saman Erma Fatima tu? Ha, kan Rebecca menang kes tu dan Erma Fatima dikehendaki membayar saman yang berjumlah RM11,200 kepada Rebecca.. Ha, saman tersebut telah dibayar tetapi Erma Fatima telah membayarnya dengan cara yang sinis sekali.. Nak tahu macam mane? teTengok gambar bawah ni yea..


Ha, nampak tak plastik-plastik dalam kotak tu? Ha,dalam tu semuanya adalah pembayaran saman oleh Erma Fatima kepada Rebecca Nur Al-Islam dalam bentuk duit syiling 5 sen.. Wah, sampai macam tu sekali,kan.. Kesian jugak dekat Rebecca Nur Al-Islam bila jadi macam ni..

Jom tengok apa yang Rebecca post dekat Facebook dia..


Mungkin Rebecca kecewa dengan apa yang berlaku sekarang ni..


Disampin duit syiling 5 sen tersebut, terdapat sebuah kotak lagi yang berisi Al-Quran.. Apa motif Erma Fatima pun kita takkan tahu... Hanya tuan empunya badan je yang tahu kenapa dia lakukan semua tu.. 

# Sumber : Beautiful NARA



11/27/13

♥♥ TIGA artis dihukum penjara ♥♥



Seoul: Tiga aktres Korea Selatan dijatuhi hukuman penjara kerana menyalah guna propofol, ubat sedatif dan bius yang menjadi penyebab kematian ikon pop Amerika Syarikat, Michael Jackson, kata seorang pegawai mahkamah semalam.

Park Si-Yeon, Lee Seung-Yeon dan Jang Mi-In-Ae didakwa Mac lalu kerana mengambil ubat preskripsi untuk bukan tujuan perubatan.

Ketiga-tiga mereka didapati bersalah oleh Mahkamah Daerah Pusat Seoul kelmarin dan menerima hukuman penjara lapan bulan, ditangguhkan selama dua tahun, kata jurucakap mahkamah kepada AFP. 

Sedatif kuat

Propofol adalah sedatif paling kuat yang biasanya digunakan sebagai ubat bius. Ia mengurangkan ketakutan dan memberikan ketenangan tetapi boleh menyebabkan seseorang mengalami halusinasi.

Korea Selatan mengklasifikasikan ubat berkenaan sebagai ubat psikotropik dua tahun lalu, menjadikan ia haram untuk digunakan selain daripada untuk tujuan rawatan yang memerlukan bius, seperti endoskopi gastro-intestinal.

Propofol bewarna krim 
Park adalah seorang aktres terkemuka yang muncul dalam beberapa rancangan televisyen dan filem, menerima 185 kali suntikan milk shot yang mengandungi propofol berwarna krim mulai Februari 2011 hingga Disember tahun lalu.

Selain hukuman penjara yang ditangguhkan, beliau turut menerima denda sebanyak 3.7 juta won (RM11,227).

Lee, aktres terkenal dan juga hos rancangan bual bicara televisyen menerima 111 suntikan dalam tempoh yang sama manakala rakan aktresnya Jang mengambil 95 suntikan pada 2011 dan 2012.

Kedua mereka masing-masing didenda 4 juta won dan 5.5 juta won.

Ketiga mereka mengaku tidak bersalah sambil mempertikaikan suntikan terbabit adalah untuk tujuan pembedahan plastik dan dermatologi atau melegakan kesakitan akibat jadual kerja yang padat dan memenatkan.

Manakala seorang lagi penghibur terkemuka, Hyun Young, yang didakwa bersama trio aktres terbabit pada Mac didenda sebanyak 5 juta won (RM15,172) dan tidak dibicarakan.

Dua doktor didakwa memberikan preskripsi ubat berkenaan kepada aktres terbabit turut dipenjara selain dikenakan denda dan hukuman khidmat masyarakat.

Pada 2011, doktor Michael Jackson, Conrad Murray dipenjara empat tahun selepas didapati bersalah membunuh tanpa niat dengan memberikan penyanyi itu propofol selama dua bulan sebelum kematian serta pada hari kematian beliau, 25 Jun 2009. - AFP

**** Ha, dah tahu benda alah tu merbahaya pergi amik jugak.. Kang kalau kojol tak ke susah.. Manusia-manusia..

♥♥ Nilai perlu dibayar Rozita Che Wan & Zain Saidin ♥♥



Assalammualaikum uolls.. Cuba tengok tajuk tu.. Serammmm makaih.. Okay, ni keratan yang yan amek dari BH hari ni..

Che Ta, Zain terikat komitmen selepas dapat tajaan lebih RM3 juta, mahu tetamu ikut peraturan

Mencecah nilai tajaan jutaan ringgit, konsep persandingan dalam taman yang dilimpahi perhiasan dan persalinan mewah, menjadikan majlis perkahwinan pelakon sensasi, Rozita Che Wan, 40, dan Zain Saidin, 29, sebagai acara termahal dalam kalangan artis setakat ini.

Bagaimanapun, ada harga yang perlu dibayar Rozita dan Zain di sebalik kemewahan yang melimpah ruah itu. Apabila majlis perkahwinan mereka menjadi terlalu eksklusif, banyak syarat yang perlu dipatuhi tetamu. 

Antara syarat yang dikenakan pasangan pengantin ini ialah setiap organisasi media tidak dibenarkan merakamkan gambar mempelai. Sebaliknya, penganjur akan menyediakan khidmat fotografi dan gambar akan diberi sejurus majlis berakhir. 


Selain itu, disebabkan hak penyiaran majlis diberi secara eksklusif kepada Astro, stesen televisyen (TV) lain tidak dibenarkan membuat liputan. Jika mereka mahu menemu bual bakal mempelai, semuanya akan dilakukan pihak produksi Astro.

Stesen TV hanya perlu menyediakan soalan kepada Rozita atau Zain untuk diajukan oleh wakil produksi.

**** Mak oiii.. Ni kah nilai bayaran yang Che Ta dan Zain Saidin kena bayar sebab wedding diorang banyak kena sponsor? Sabarlah Che Ta dan Zain Saidin yea.. Ni lah nilai yang perlu uolls bayar sebab jadi artis FOFULer.. Nasib iolls tak jd RETIS jugak..haha.. Takpelah, jnji uolls bahagia yea tak Che Ta dan Zain Saidin? Neway, congrats sebab bakal menjadi yang halal antara satu sama lain.. ♥♥♥♥

11/26/13

♥♥ Wedding Rozita Che Wan kena tegur ♥♥





Hola uolls.. Semua sedia tahu kan yang Rozita Che Wan @ Che Ta akan melangsungkan perkahwinan dengan Zain Saidin 11/12/13 ni.. Memang cantik tarikh tu wooo.. Kalau aku pun, aku nak gak tarikh kawin  aku camtu.. Haha.. Okay2, aku bukan nak merepek pasal wedding aku tapi nak story pasal wedding Che Ta and Zain Saidin yang kabonye "Wedding of The Year" ni.. Kat sini, ada seorang penceramah bebas telah menegur mengenai upacara perkahwinan mereka.. Jom baca apa yang ditegur penceramah bebas ini..


- "Di mana keberkatannya sesebuah perkahwinan itu kalau sebelum kahwin, kita sudah membuat perkara yang dilarang Allah termasuk dalam hal pembaziran dan bermegah-megah ketika mengadakan majlis.
"Itu belum lagi dalam perkara yang seolah-olah menjadi trend sekarang bagi pasangan belum berkahwin untuk kononnya bergambar pra-perkahwinan sambil berpelukan dan berpegangan tangan,"kata pendakwah bebas, Zawiyah Hassan.
Menurutnya, hukum sebenar kenduri kahwin hanya sunat sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w iaitu mengadakan kenduri kahwin walau hanya dengan seekor kambing.


Demikian serba sedikit intipati yang dapat aku ketengahkan.. Yela, sejak mereka umumkan tarikh perkahwinan mereka, banyak pihak yang datang menghulurkan sponsor tapi Che Ta dan Zain Saidin tetap keluarkan RM300,000 dalam perbelanjaan perkahwinan impian mereka yang dianggarkan bernilai RM1.21 juta..


Makaih, terlebiak terbeliak biji mata aku ni nasib baik tak terjojol keluar.. Hahaha.. Daripada depa dok sponsor Che Ta ngn Zain Saidin tu kahwin sampai RM1.21 juta, baik depa sponsor aku kahwin yang pada aku tak smpai RM50,000 tu..haishh.. Bagi aku buat loan pun takpa, aku sanggup... Haha..Okaylah, pada Che Ta dan Zain Saidin, nasihat aku satu (1) je, walau macam mana pun wedding korang tu, buatlah mana yang terbaik korang rasa.. Terpulanglah kalau korang nak dengar or tak apa yang penceramah bebas tu cakapkan.. Teguran tu bukannya satu (1) hinaan atau pun saje-saje nak condemn korang sebab korang buat wedding of the year.. Tapi, teguran tu sebab orang masih sayang korang and sebagai umat Islam, adalah menjadi tanggungjawab kita sesama Islam untuk saling nasihat-menasihati.. Terpulang pada korang macam mana korang nak terima teguran tu.. Masing-masing dah besar, dah tua..*aku pun makin tua..hehe* So, fikirlah mana yang baik dan mana yang buruk.. Sepatutnya makin kita meningkat usia, kit makin matang.. Bukan melenting macam budak-budak bila ada yang menegur *nasihat untuk diri aku jugak*.. Ingatlah, orang sekeliling masih sayangkan korang sebab tu diorang tegur supaya korang dapat memperbaiki diri..
Hua,,banyak pulak aku membebel hari ni.. Haha.. So, moral of the story nye is korang tahu-tahulah sendiri yea.. Heee..


**** Aku hanya bagi pendapatan.. Maaf kalau cara aku tegur kat entry ni kasar sebab aku hanya menyatakan apa yang aku rasa je.. Pandang cermin dan fikirkanlah..
*** Poning eden mencari duit nak kahwin ni.. Hehehe.. Insyallah.. 

sumber : pilihan anda

"Love Giveaway By JohorGirl And Hana"


Assalamualaikum.
Pada hari mulia maal hijrah ni, hana dan johorgirl akan mengadakan satu giveaway yang dinamakan Love Giveaway. Kenapa love? Eheh saja. Giveaway ni boleh mengeratkan 'love' sesama blogger ^^ Join reramai. Hadiah gempak! ;) So...... apalagi. Jom join! :)




Syarat syarat penyertaan:
1) 100% WARGA MALAYSIA
2) Mempunyai facebook dan blog
3) Lakukan syarat syarat yang diberi
4) Jujur dalam melaksanakan syarat syarat
5) Buat satu entry bertajuk "Love Giveaway By JohorGirl And Hana"
6) Giveaway ini berlangsung pada 5/11 -12/12  
akan tamat pada pukul 11.59pm

 Like page dibawah . Senang korang cuma tinggal klik klik . Button telah
disediakan .

         

2) Follow blog pula 
     
 

3) YANG INI KALAU KORANG WAJIB BUAT TERLALU KENA BUAT .
CAN NAK MENANG LEBIH TINGGI . AKAN DICHECK !

- Like slh satu gmba produk EIMANEL's Doorgift
- Share gmba produk tsebut d FB SECARA PUBLIC



4) Twitter time! TAK WAJIB 
*hanya untuk siapa yang ada ye,siapa yang ada follow jeh jangan tipu.
PELUANG UNTUK MENANG LEBIH TINGGI INSYAALLAH

KHAIRUNNISA

HANA


HAH LEPAS DAH BUAT SEMUA SYARAT BARU BOLEH KATAKAN GEMPAK !
NENGOK HADIAH DEKAT LINK BAWAH NI .

SENARAI PESERTA

semua peserta akan mendapat voucher
RM6 di JOHOR WARDROBE !!


PEMENANG AKAN DIUMUMKAN 2 HARI SELEPAS TARIKH TAMAT .
TARIKH TAMAT JUGA AKAN DIUPDATE SEKIRANYA TERPAKSA
DICEPATKAN ATAU DILAMBATKAN .

11/25/13

♥♥ HERO tetap DIHATI ♥♥

Hola uolls.. Okay, kali ni aku nak sampaikan perkhabaran yang amat menyedihkan.. Uolls ingat lagi tak dengan HERO seekor kucing yang kehilangan kedua belah kaki depannya 8 tahun lalu.. Ala..tak ingat ke? Okay, meh aku cerita serba ringkas pasal HERO and PAPA HERO ni yea..
- Pada Mei 2005 2pm mcm tu, kebetulan PAPA HERO singgah katsatu (1) kedai runcit untuk beli air.. Sampai je kat kedai tu, PAPA HERO ternampaklah orang dok berkerumun depan kedai tu.. Bila PAPA HERO jengah, ternampak seekor kucing yang terbaring yang takda kaki depan dan berlumuran darah dengan keadaan yang tercungap-cungap.. PAPA HERO tanya tuan kedai tapi tuan kedai tu pun tak tahu.. Tiba-tiba datang seorang budak bagitahu yang dia nampak seorang lelaki naik sebuah kereta lalu dan campak kucing tersebut tepi longkang berhampiran dari kereta sambil marah-marah.. 
Dengan sifat kemanusiaan yang ada, PAPA HERO pun amek kucing tersebut dan bawak naik motor balik kerumah.. Masa tu, PAPA HERO baru je mula kerja dalam 2 minggu and takde duit yang cukup nak bawak hero pergi klinik.. Jadi, PAPA HERO hanya rawat HERO sendiri dekat rumah.. Dengan kuasa ALLAH S.W.T, HERO pun mula beransur sembuh.. -
Itulah cerita pendek yang aku dapat sampaikan pasal HERO dan PAPA HERO.. Tapi kat sini aku nak bagitahu uolls.. Semalam, pada 24/11/13, HERO telah pergi meninggalkan kita semua buat selama-lamanya.. Maaflah, aku review pasal HERO ni bukan untuk dapatkan publisiti or what tapi aku nak share dengan semua pasal HERO, seekor kucing comel yang berjuang untuk hidupnya sendiri..

Saat-saat akhir HERO..


Pengumuman oleh PAPA HERO semalam.. Serius aku tersentap bila tahu pasal hal ni.. HERO tetap dalam hati..
 Besides, aku sangat sayang and cintakan haiwan.. Plus, bila aku tengok HERO ni, mengingatkan aku pada kucing-kucing yang pernah aku bela dulu.. Termasuk kucing aku sekarang yang aku amek dekat hostel kolej aku.. Seekor anak kucing terbiar yang masa tu masih perlukan susu ibunya.. Aku nak bagitahu semua, PLEASE uolls.. Tolonglah sayang haiwan, tak kira haiwan apa sekali pun.. Tu pun makhluk ciptaan ALLAH S.W.T.. Bawah ni gambar kucing aku.. CIPENTOT nama dia and dia berusia 2 tahun 4 bulan..
Anak aku merangkap nyawa aku.. Tak tahu aku nak buat apa kalau dia takda..
**** Nota kaki : Maaf aku lambat review about hal ni.. Moga HERO bahagia diatas sana dengan Yang Maha Pencipta.. Amin..

***P/s : untuk tahu lanjut boleh singgah blog PAPA HERO