Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

8/5/13

Edit Template Interface Baru


Hye uolls..mesti korang tengah berfikir pe yang yan goyak ko demo kan?haa..cer tengok korang punya "template" interface. Tak macam yang lama,kan? ala,yang ada "Tick Expand Template" tu..okay, tak faham? tengok gambar okay ^_^

Step 1 : Log In BLOGGER 

Step 2 : Pergi dekt TEMPLATE macam dalam gambar

Step 3 : Klik dekat "EDIT HTML" tu

Step 4 : Ha, macam ni lah Interface Template yang baru.. Okay, kadang korang nak cari coding tapi tak jumpa atau tak tahu,kan? okay, SECRET dia ialah, korang kena tekan arrow yang ada untuk expand kan dia.. serupa macam "Tick Expand Template" cuma yang ni korang kene keje lebih sikit,okay ^_^
p/s:tengok gambar kalau tak jelas

Step 5 :  atau kalau macam payah sangat korang nak cari coding, buat macam biasa that is Ctrl+F je TAPI....cari dalam kotak coding tau bukan luar kotak..macam yang yan tunjuk dalam gambar ni okay..

Step 6 : Lastly, dah siap edit coding korang, Preview Template dulu yea. Kalau dah puas hati, SAVE.! DONE..

p/s: kalau tak faham, boleh tanya yan directly kat PAGE YAN ni okay ^_^ 

2 comments:

nurul zin said...

Thank you2,ni la tuto yang akak cari :) ..thank dear

Azyan Ramle said...

@nurul zin u r welcome kak ^_^
silalah jenguk tuto yan yang lain yea..