Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

1/11/13

Lupa..!! OH Grandmommy

haa,,entry ni untuk kasi uolls semua peringatan dan pengajaran yea..okay,, yan nak storymory dekat uols semua..tkde niat nk mengaibkan sesapa ye sebab ni story pown bout sala seorng yang yan sayang..its about my grandmomy,,umo da 83 years old pown tp masih kuat bercucuk tanam kt halaman uma..almaklumlah,,grandmomy duduk bandar je..grandmomy da start lupalupa since 2 tahun lepas lg..starting dgn tk igt goreng ikan,sampai ke solat,,jd lupa..hmm,,bukannya apa,,mmglh org ckp bila umo makin meningkat,otak kte pown akan mula penat..haisshh,,tp klo dilatih dr muda,insyallah akan padat.okay,,yang menambahkan lagi teruk tu ble 2 days ago, ayah singgah uma nenek n then ayah kne duduk luar dlm 10 minit hanya tggu utk nenek bukak pintu..korang rasa ape jadi lepas tuh?ayah dapat masuk? tak,tak..ayah tk dpt masuk langsung pown sbb nenek tk knl ayah..ohmay,,kesian ayah ble ayah ckp ayah ase nak nanges ble mak sendiri tk knl..haiisshh,,ayah pown ckplh "klo boley biarlah ayah mati cepat. klo boley tknk jd mcm nenek, ayah tknak susahkan anak2 ayah n ayah tknk anak2 ayah rasa mcm apa yang ayah rasa sekarang ni". sedih ble dengar ayah cakap cmtu..tkpe ayah,,walau apapown jadi,,ktorg tiga bradik akan tetap jaga ayah no matter what happen pown..isshh,,sebak pulak rasa..okay lah..benti takat sini dulu yea.nnty update entry bru lagi.. :)

2 comments:

farah shahera said...

saya doakan semoga your grandma sihat and your father always happy with family..setiap yg terjadi tuh ada hikmat..allah swt takkan uji hambanya diluar kemampuan hambanya K.be strong 😉

Azyan Ramle said...

yap..tanx dear farah :)