Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

2/10/14

Cara cari code Followers

Assalammualaikum semua.. Okay, dulu senang kan nak cari atau ambil code followers.. Tapi nowadays, dah tak boleh nk masuk google friend connect da so terpaksalah korang main dengan coding dia.. So, jom follow cara-cara dia yea.. Oh, cara ni credit pada Faqihah Husni sebab tuto dialah yang buatkan aku reti dengan code followers ni..

Steps :

1) Log in blogger

2 ) View blog

3) Right click dan tekan 'view page source'

4) Ctrl + F dan cari code ni :-

<script type="text/javascript"> if (!window.google || !google.friendconnect) {

sampai ke code -->

site: "15508736153086063086", locale: 'en' }, skin); </script>
ABC : no code followers korang.. Jangan copy tau sebab setiap blog lain-lain codenya

Bagi yang tak jumpa widget followers, boleh tengok tuto INI

4 comments:

Yumida Huda said...

nice sharing
moga membantu bg mereka yg nak letak kod follower di blog

Azyan Ramle said...

@Yumida Huda Terima kasih sis :) inshallah..

ct harun said...

Assalam, saya baru nak menjinakkan diri buat blog. Rupanya banyak benda belum tau. Tapi seronok mencuba...jln2lah kat blog sy,MyLovelyCafe...

Azyan Ramle said...

@ct harun wasalam dear..yap..mmg byk sebenarnya..cuma kne rajin godek-godek je,inshallah boleh punye..tq yea sudi singgah tanah yan yang dah berhabuk ni..inshallah nanti yan singgah tanah awk pulak :)