Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

3/16/13

Letak widget FOLLOWERS di sidebar


Hye semua..okay, maybe korang dah tahu macam mana nak letak widget FOLLOWERS @ Join this site ni kat sidebar..ape?tak tahu ape kebende tu?macam bawah ni lah sayang ^_=


Tutorial ni yan ajar sebab, sekarang ni dah takde gadget Followers dkt layout..Btw, susah nk follow blog lain pakai butang 'Follow' mcm thumblr,kn?so, after godek sanesini,inilah hasilnya..taraaa..

Dah tahu dah? okay, ikot steps bawah ni yea :

1) Sign in BLOGGER > Dashboard

2) Tekan sini --v


3) Overview > Followers (tgk belah kanan dalam kotak UPDATES)


4) Nanti akan keluar mcm bwh ni.. > tekan Add the followers gadget macam bawah ni


5) Dah siap yang atas, nanti dia akan keluar old interface macam bawah ni..jangan terkejut pulak yea..


6) Dah siap, tekan save tau.! ^_=

p/s : kalau jadi or tak jadi bagitahu yea
p/s/s: jangan lupa jenguk tutorial yang lain
p/s/s/s: byknya p/s kte.hehe..just nak say, GUD NYTE all