Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

2/11/13

~Daftar akaun BLOGGER~


Happy monday peeps..!okay, ni aku nak kasi tunjuk bagimereka yang takda blog lagi ni..cmne nak buat blog ni? okay, ikot steps senang ni yea  ^_^

1) Daftar akaun google kalau takda lagi.. dah siap daftar baru buat step ke-2 yea

2) Bukak blogger (tekan yea) > klik 'Create Blog'


3) Isikan segala maklumat y diperlukan 

4) Choose template korang. nak dynamics, simple atau ape..but its better korang choose simple yea ;)

5) Dah habis semua step kt atas tu, korang akan jumpa macam bawah ni..Bila korang tekan je 'Start Blogging' dengan automatiknya korang dah ada blog korang sendiri..


6) Siap. Dah jadi tinggal kan komen yea :)