Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

1/1/14

Cara letak iklan Nuffnang dalam blog


Assalammualaikum wbt.. Ha, tadi yan dah tunjukkan cara nak ambil code dekat Nuffnang,kan? Okay, kalau dah ambil tu macam mana nak letak dekat blog pulak? Okay, jom ikut cara yan ni,k.. Mana nak cari code nuffnang? Tengok SINI

Leaderboard (728 X 90)

1. Log In masuk akaun blogger korang
2. Template > Edit HTML (Ctrl+A > Cut > Copy balik)
3. Tekan Ctrl+F atau F3. Cari code

<head>
4. Copy code + paste atas <head>
Kalau tak jumpa, cari code
<body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'> 
 Copy code + paste dekat bawah code <body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>

5. Kalau dah siap, PREVIEW dulu. Kalau takda ERROR baru korang SAVE

Skyscraper (160 X 300)

1. Log In masuk akaun blogger korang
2. Template > Edit HTML (Ctrl+A > Cut > Copy balik)
3. Tekan Ctrl+F atau F3. Cari code
</b:includable>
Copy code dan paste ATAS code </b:includable>
Kalau tak jumpa, cuba cari code ni pulak 

post-footer-line-3

4. Lepas tu copy coding tadi dan paste dekat bawah code yang korang cari tu
5. Dah siap, PREVIEW dulu. Kalau takda ERROR, baru SAVE 

Large Rectangle (336 X 280)

1. Log In akaun blogger korang
2. Layout > add a Gadget
3. Copy code dan paste dekat ruangan yang disediakan..
#Jangan lupa betulkan dan letak dekat SIDEBAR tau.. 
4.  Dah siap, PREVIEW dulu. Kalau okay, baru SAVE

Siap sudah tuto yan kali ni.. So,jangan malu jangan segan untuk cuba tau.. Kalau ada apa-apa yang korang musykil,tanya je..Inshallah yan cuba jawab.. Selamat mencuba ^_^

12 comments:

Norhasniza Khalid said...

nice tuto dear.. :)

Azyan Ramle said...

@Norhasniza Khalid Tanx sis ^_^..terima kasih sebab baca tuto yan yang tak seberapa ni..

Intan Zahidah Aminudin said...

tuto yg sgt membantu ! thnks sis :)

Azyan Ramle said...

@Intan Zahidah Aminudin
ur wc dear ^_^

AkuYangJobless said...

hi. thx for the tutorial. sangat membantu.

Azyan Ramle said...

@AkuYangJobless hai..ur wc :)

Tawfieq Asmadin said...

Assalamualaikum..Saya dah tinggalkan link saya di bawah..Saya blogger baru..Selamat berkenalan.. :)

Carlos Yoseph said...

waaa...nak try nanti..
sape2 yg sudi sila la ke blog sya


Mana2layan.blogspot.com

nnur zakaria said...

Thank you untuk tuto..dah berjaya buat.. tapi macam terbalik je tuto untuk skycrapper dgn large rectangle..

Qaleesya Aleesya said...

Assalamualaikum,,, sya dh try tuto ne tapi mcm x de jer iklan nuffnang dlm blog saya,,, sya pegguna baru blog...
Qaleesyaaleesy.blogspot.com

Azyan Ramle said...

@Qaleesya Aleesya dear try y mne satu yea?boleh pm sis yunk :)

fieqa asri said...

thanks for the post..nice blog ;)