Luahan Hari Ini
Assalammualaikum olls.. Tengah mood nak blogwalking.. Tinggalkan link korang dekat bawah

1/18/14

WeChat di PC


Assalammualaikum semua! Okay, agak lama mensenyapkan diri, enn enn en? hehe.. So, hari ni yan nak buat satu (1) tuto baru untuk uolls semua.. maybe ramai yang dah buat tuto ni, tapi yan nak buat jugak! *nampak tak kedegilan dekat situ* hehe.. Okay, lets get starting uolls!

Step 1 : Bukak link ni ---> http://www.wechat.com/en/ (yang pastinya,korang mestilah ada akaun wechat,okay)

Step 2 : WeChat > pc symbol (tengok gambar bawah ni)

Klik gambar untuk tumbesaran
Step 3 : Nanti akan keluar QR code > Bukak WeChat dekat hp korang dan scan code tu

Step 4 : Lepas tu dekat hp korang tekan OK macam dalam gambar bawah ni


Step 5 : Nanti dia akan keluar macam ni.. 


Loading then..

Step 6 : Bila kua macam ni,dan SIAP!


# Ni pun credit kat adik yan, Kang Hana sebab ajar yan buat ni..hehe.. Kalau tak fhm, boleh pm yan kat page tau.. Selamat Berjaya ^_^ 

p/s: Ha,sambil tu boleh add wechat id yan : azyanramle

4 comments:

Akeyla Azmi said...

wahhh wechat pun dkt pc dah boleh?
taksilap qila line je huhhuhu
baru dah sekarang hihi

Nasuha said...

Assalamualaikum... wah seronoknya...

Azyan Ramle said...

@Akeyla Azmi yap qila..skrg makin lama makin mudah kerja kita..hehe..cuba tau jangan tak cuba.. ^_^

Azyan Ramle said...

@Nasuha wasalam..memang seronok pown..cubalah tau.. :)